16/3/14

Κυδώνια ψητά ..και γρήγορα!




   Με τη συννεφιά και τη μουντάδα της σημερινής ημέρας, καθώς και την κάπως μουδιασμένη διάθεση μετά το χθεσινό ξενύχτι, είπα να γλυκάνω τους φίλους που θα έρθουν για καφεδάκι με ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά! Αγαπημένο και πανεύκολο!
    Καθώς περίμεναν υπομονετικά στο ψυγείο τις τελευταίες ημέρες τα κυδώνια μου, σήμερα ήρθε η ώρα να ..θυσιαστούν στο βωμό της υπογλυκαιμίας μου!! Η συνταγή αυτή επιδέχεται πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα ή τη διάθεση εκείνου που τη φτιάχνει. Έτσι, αντί για κανέλα κάποιος μπορεί να επιλέξει αρμπαρόριζα ή βανίλια και η κόκα κόλα μπορεί να αντικατασταθεί από κονιάκ ή από κρασί.
     Το σίγουρο, πάντως, με το γλυκό αυτό είναι ότι και να θες δε γίνεται να αποτύχεις!! Γι’ αυτό κι ήταν από τα πρώτα που επιχείρησα να φτιάξω και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα (αρκεί βέβαια να σας αρέσουν τα κυδώνια!). Καλή επιτυχία αν αποφασίσετε να το φτιάξετε.

  Υλικά:  4-5 μεγάλα κυδώνια
             1 κούπα ζάχαρη
             1 κουτάκι κόκα κόλα
             2 ξυλάκια κανέλας
             μερικά καρφάκια γαρύφαλλο
             καρύδια και σουσάμι (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:  Αφού καθαρίσετε τα κυδώνια και αφαιρέσετε τα κουκούτσια τα κόβετε σε 8 κομμάτια (ή όσα εσείς θέλετε) και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ρηχό ταψάκι. Πασπαλίζετε τα κυδώνια με τη ζάχαρη και προσθέτετε την κόκα κόλα.

               Προσθέστε την κανέλα και τα καρφάκια γαρύφαλλου και αφού τα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο (μετά την 1 ώρα και 20 λεπτά το αφαιρείτε), τα βάζετε στο φούρνο για 1 ½ με 2 ώρες στους 200ºС. Τα δικά μου σήμερα χρειάστηκαν 1 ώρα και 40 λεπτά!

              Αφού κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε μερικά καρύδια και σουσάμι.
              
              Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου