20/2/14

Οδηγός επιβίωσης διακοπών


Φτάνει που λέτε μια μέρα η στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις για πρώτη φορά μια ολιγοήμερη εξόρμηση με το έτερον σου ήμισυ. Είσαι, λοιπόν, όλο χαρά που θα ξεφύγεις για λίγες μέρες από τη ρουτίνα και θα ξεσκάσεις, βρε αδερφέ, σαν άνθρωπος από όσα καθημερινά σε βασανίζουν.

Ξαφνικά, κάνει στο μυαλό σου την εμφάνιση της (λιγάκι ύπουλα στην αρχή) μια σκέψη που ξεκινά να ..κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Όλο τρόμο συνειδητοποιείς πως ναι μεν ελπίζεις και εύχεσαι να πάνε όλα όπως τα έχεις σχεδιάσει (ή και καλύτερα..), υπάρχει, ωστόσο, και η πιθανότητα να έρθει η αποφράδα εκείνη στιγμή που στην πρώτη σας κοινή εξόρμηση να θελήσεις να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να την ..κάνεις με βήμα ταχύ!!

Για να δούμε πως θα αποφύγουμε ή πως θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις «νάρκες» των πρώτων διακοπών μαζί:

*      προορισμός : Μιας και είναι η πρώτη φορά που θα μείνετε ένα 24ωρο ή περισσότερα με το έτερον ήμισυ, φροντίστε να πάτε κάπου κοντά ώστε να μπορείτε να έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε σπίτι το συντομότερο δυνατό σε περίπτωση που κάτι στραβώσει!

*      αποσκευές : Τώρα θα μου πείτε, τι σημασία έχουν οι αποσκευές μου;;;; Κι όμως! Σε άμεση συνάρτηση φυσικά με τη χρονική διάρκεια της εξόρμησής σας, πάρτε όσο λιγότερες αποσκευές μπορείτε. Ναι, κορίτσια, για σας το λέω κυρίως!! Για φανταστείτε τι πρώτη εντύπωση θα κάνετε  αν στην απόδραση ενός σ/κ κουβαλήσετε 2 βαλίτσες, ένα νεσεσέρ και μία τσάντα ώμου ίση σε μέγεθος με τη μισή σας βαλίτσα! Πόσο μάλλον, αν ο καημένος συνοδός προσφερθεί να τις κουβαλήσει κιόλας… Δεν ξεκινάμε καλά!!! J

*      ημερήσιο πρόγραμμα : Τι γίνεται όταν έχετε διαφορετική άποψη σχετικά με τις δραστηριότητες των διακοπών σας; Για παράδειγμα, επιλέξατε να πάτε στο Ναύπλιο και σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Παλαμήδι, το Μπούρτζι ..και πάει λέγοντας. Έλα όμως που ο καλός σου θεωρεί ιδανικές διακοπές το άραγμα στην ξαπλώστρα/κρεβάτι/πολυθρόνα και δεν θέλει να τρέχει δεξιά & αριστερά! (Εδώ, βέβαια, να σημειώσω πως το να θες να αράξεις στις διακοπές σου δεν είναι παράλογο, ειδικά αν η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει αρκετό τρέξιμο και στρες.) Η μόνη λύση είναι ο συμβιβασμός (και από τις δύο πλευρές) , βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας για να ξεπεραστούν τα μικροεμπόδια.

*      να είστε ο εαυτός σας : Αν θέλετε αυτή η σχέση να κρατήσει μην υποκρίνεστε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε. Μην πέσετε στην παγίδα και παρουσιάσετε έναν χαρακτήρα που ξέρετε πως έχει ..ημερομηνία λήξης! Αν κάτι σας ενοχλεί, πείτε το με ευγενικό και ήρεμο τρόπο στο σύντροφό σας. Στην περίπτωση που ενοχληθείτε από οτιδήποτε κάνει ή πει το ταίρι σας και προτιμήσετε να το «κάνετε γαργάρα» θα δημιουργήσετε ένα κακό προηγούμενο και θα μπερδέψετε το σύντροφό σας αν επιστρέφοντας από τις διακοπές επαναλάβει την εν λόγω συμπεριφορά ή κουβέντα κι εσείς του παραπονεθείτε. Δικαιολογημένα θα γυρίσει όλο απορία να σας ρωτήσει τι άλλαξε κι αντιδράτε τώρα κι όχι την πρώτη φορά που συνέβη ή ειπώθηκε.

Τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή: Χαλαρώστε και απολαύστε τις διακοπές σας!!!!!! Μην ξεχνάτε πως ο σκοπός είναι να περάσετε καλά με τον άνθρωπό σας, οπότε αν το κρίνετε απαραίτητο, διαγράψτε όλα τα προηγούμενα, με εξαίρεση την τελευταία συμβουλή φυσικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου