12/5/14

«Θα σας εξαφανίσομεν..!»

Λάμπρος Κωνσταντάρας- "Υπάρχει και φιλότιμο"
Η συγκεκριμένη προεκλογική υπόσχεση είναι, ίσως, η μόνη που τέθηκε σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Οπότε, μάλλον δυσκολεύει το έργο των ψηφοφόρων της χώρας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που η κάθε μας απόφαση για την κάλπη είναι καταδικασμένη να χαρακτηριστεί από το λαϊκό γνωμικό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Αν πεις δεν ψηφίζω, γιατί δεν με εκφράζει καμιά παράταξη και κανένα κόμμα, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς από αδιάφορος  έως και επικίνδυνος για τις δημοκρατικές διαδικασίες  που αφορούν το τοπικό και ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Δεν είναι λίγοι που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μέρος του εκλογικού σώματος που επιλέγει την αποχή ως «ψηφοφόρους του καναπέ», κάτι που μπορεί όντως να ισχύει για κάποιους, είναι ωστόσο άδικος χαρακτηρισμός για εκείνους που συνειδητά απέχουν των εκλογικών τους δικαιωμάτων.
Αν πάρει την απόφαση (ο νοήμων ψηφοφόρος, κι όχι εκείνος που φορά τις κομματικές παρωπίδες) να φτάσει στις κάλπες, τότε το έργο του είναι μάλλον δύσκολο. Δύσκολο γιατί, σε κάθε προσπάθεια να κατασταλάξει στο ποιον θα τιμήσει με την ψήφο του βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με διλήμματα. Διλήμματα τα οποία τίθενται εκατέρωθεν, εκβιάζοντας τον ψηφοφόρο να επιλέξει ανάμεσα σε άσπρο ή μαύρο, τη στιγμή που είναι εμφανές πως βρισκόμαστε κάπου ενδιάμεσα, σε μια μάλλον πιο γκρίζα απόχρωση πολιτικά τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια.

Έτσι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μπροστά στο δίλημμα «γκρεμός» ή «ρέμα» είναι να αποφασίσουμε αν θα κολυμπήσουμε για να σωθούμε από το ρέμα ή αν θα επιχειρήσουμε να κατεβούμε το γκρεμό αποφεύγοντας την ελεύθερη πτώση! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου