8/4/14

Emeli Sande



Μια εξαιρετική  τραγουδίστρια-τραγουδοποιός από τη Βρετανία (κατά το ήμισυ μιας και ο πατέρας της κατάγεται από τη Ζάμπια), η οποία έχει κάνει αίσθηση παγκοσμίως για το ταλέντο της τόσο στη σύνθεση, όσο και στο τραγούδι.


Έχει σαφείς επιρροές, όπως και η ίδια έχει δηλώσει, από τη Nina Simone και τη Joni Mitchell και διακρίνεται για την έντονη προσωπικότητά της. Εντυπωσιακή ήταν και η επιλογή του τατουάζ που επέλεξε να κάνει, την εικόνα της Φρίντα Κάλο, καθώς τη θεωρεί πρότυπο ζωής.
Παρά το γεγονός ότι στη μουσική βιομηχανία έκανε ισχυρή είσοδο το 2008 ως τραγουδοποιός συνεργαζόμενη με πολλούς καλλιτέχνες (Alicia Keys, Cher Lloyd, Parade, Susan Boyle, Gabrielle, Preeya Kalidas, Rihanna, Leona Lewis, Alesha Dixon, Amber Riley, Cheryl Cole, Tinie Tempah, Ella Henderson, Mutya Keisha Siobhan, Fantasia Barrino…), ως τραγουδίστρια με το δικό της άλμπουμ εμφανίστηκε το 2011 με τον τίτλο Our Version of Events. Κατόρθωσε να μείνει για 7 εβδομάδες πρώτο στα βρετανικά charts και κάποια από τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το Next to me και το My kind of love.

Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική της, γιατί μπορεί από την πρώτη κιόλας νότα σε μαγέψει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου